Vårt varma hjärta

Vårt varma hjärta

Det är här det händer, hjärtat i maskineriet.

Det är en konst i sig att sköta en stenugn.
Varje dag, året runt, matar vi vår fantastiska stenugn med 75 kg ved av lövträd.
Fram emot eftermiddagen, när elden falnat, stänger vi spjällen och sparar värmen tills dess att det är dags att baka av bröden.
Temperaturen i ugnen ligger på ca 250 grader när vi bakar bröden och den rymmer drygt 70 bröd åt gången.
Vi börjar med att lägga in bröden på övre deck och flyttar ner dom
efter halva tiden, total baktid är cirka 30 minuter.
Beroende på värmen i ugnen så kan detta variera från natt till natt,
här krävs känsla och fokus.
När bröden är bakade och doften sprider sig är det åter tid att mata ugnen med mer ved.
Ugnen är designad och byggd av Stenugnsmästaren Heikki Hyytiainen tillsammans med fyra murare och den är verkligen hjärtat av verksamheten.

Tillbaka     Skriv ut     Tipsa en bekant

 

ÖPPETTIDER

08.00-17.00 Serveringen öppnar kl 11.00

JOBBA HOS OSS?

JOBBA HOS OSS?

Just nu söker vi
Barista, Kock, Butikspersonal, Cafépersonal Skicka din ansökan till: info Läs mer

Beställning

Beställning


Ring oss för att beställa bröd & bakverk 0411 - 522020 Läs mer

Ett virtuellt besök

Ett virtuellt besök

Ge dig ut på ett virtuellt besök hos oss

film

Jan Hedh

Skriv en recension om oss

Vi vill gärna att du skriver om ditt besök

Nyheter
Detta händer på gården
Dela din åsikt
Dela din åsikt

Vi vill att du som kund ska vara 100% nöjd
Läs mer

Tripadvisor
Tripadvisor

Läs om oss eller skriv en recension
Läs mer

...och utanför gården
Olof Viktors utanför Sverige

Om du befinner dig utomlands och längtar efter oss så hittar du oss här!
Läs mer

Ut i världen
Ut i världen

Här skickas godsaker ut i världen.
Läs mer

olof viktors

olof viktors
Vi bakar för hand med naturliga råvaror utan tillsatser i vedeldad stenugn.